Din egen arbeidsplass på Dovrefjell

1007 meter over havet

Drømmer du om et liv på fjellet? Vil du drive din egen bedrift i en spennende bransje som er i vekst?


Furuhaugli Turisthytter er til salgs. Dette er en arbeidsplass som er i full drift, og som har hatt økende omsetning de siste årene – og det er et hjem.

Her kan du lese om filosofien vår og hvilke valg vi har tatt – men det er ingen fasit for hvordan stedet kan drives.

Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan du kan videreutvikle Furuhaugli.

Furuhaugli_ute_web-100.jpg
Moskussafari-9.jpg

Moskus som nærmeste nabo

Når du bor på fjellet, får du et annet innblikk i årstidene som skifter, og du kan ta pulsen på dyre- og plantelivet.

Vi har lagt et grunnlag for å formidle disse opplevelsene til våre gjester. Dette har vært svært givende i arbeidet som vertskap. Fjellet, historien og kulturen her er svært interessant, og du kan dele dette med gjestene for å gi en større opplevelse av området.

Furhaugli_web_55.jpg

Matglede med råvarer
av høy kvalitet

Mat er en viktig del av helhetsopplevelsen for gjestene våre, og vi har hatt engasjerte kokker som har jobbet mye med å lage gode måltider. Lokalt og i regionene rundt oss finner du mange lokale småskalaprodusenter som leverer topp råvarer.

Vi er en del av Opplæringskontoret Brimi-Kjøken, et nettverk for kokkelærlinger etter Arne Brimis filosofi. Kjøkkenet på Furuhaugli er moderne og godt vedlikeholdt.

Furhaugli_web_24.jpg

Norges minste bryggeri

Ølbrygging er en personlig interesse som utviklet seg til å bli et eget produkt hos Furuhaugli. Vi registrerer stor interesse for håndbrygget øl, og i vårt eget bryggeri – som er Norges minste – produserer vi øl for salg i restauranten. Bryggeriet har også blitt omtalt i mange publikasjoner, og ølsortene er omtalt i øl- og bryggerirelaterte fora.

Moskussafari-8.jpg

GuideDe turer

Vi har vært opptatt av å bygge opp produkter som kan føre til at gjesten kanskje blir en natt til i regionen. Og får unike opplevelser, som gir et reelt innblikk i dyrelivet og naturen rundt.

Moskussafari på Dovrefjell er noe som blir mer og mer etterspurt og populært, og vi har hatt en økning på våre turer de siste årene. Elgsafari er også en opplevelse vi tilbyr, og som er populært blant tilreisende.

Er du glad i å være ute, dele opplevelsene og formidle - så er slike aktiviteter en fin avveksling fra arbeidet innendørs på turisthytta.

SCO_21.8.18_5-1034.jpg

Nasjonalparkvegen

I 2017 åpnet Nasjonalparkvegen over Dovrefjell, en tur- og sykkelveg mellom Dombås og Hjerkinn. Med denne kan syklister og andre turgåere nyte naturen uten å ferdes langs E6.

Vegen er en del av rundturen «Tour de Dovre», et nytt produkt som har fått mye oppmerksomhet og pressedekning de siste to årene.

D85_2326-1.jpg

Nasjonalparker

Furuhaugli ligger mellom Dovre nasjonalpark og Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Dette har riktignok noen begrensninger, men vi har valgt å se mulighetene. Med aktiviteter i randsonen av verneområdene gir det ofte like spektakulære opplevelser som å ferdes i svært sårbare områder. Vi har hatt et godt samarbeid med den lokale forvaltningen om organisert ferdsel.

Vi lever i pakt med nasjonalparkene, og formidler kunnskap om naturen – både kulturhistorien og om vernet av naturen. Det å ta vare på naturen er også en del av vår filosofi.

 

Presseoppslag

God Morgen Norge, februar 2019. Klikk på bildet for å se innslag.

God Morgen Norge, februar 2019. Klikk på bildet for å se innslag.

Åpning av Nasjonalparkvegen mellom Dombås og Hjerkinn, GD 2017. Klikk på bildet for å lese sak.

Åpning av Nasjonalparkvegen mellom Dombås og Hjerkinn, GD 2017. Klikk på bildet for å lese sak.

Kommer! BBC var i 2018 på Dovrefjell og filmet moskus.

Kommer! BBC var i 2018 på Dovrefjell og filmet moskus.

NRK Hedmark og Oppland februar 2019. Klikk på bildet for å se innslag.

NRK Hedmark og Oppland februar 2019. Klikk på bildet for å se innslag.

 
 
DSC_3760.jpg

Familiebedrift

Du vil finne din måte på hvordan du best kan drifte et sted som Furuhaugli. Vi forteller gjerne om våre erfaringer etter mange år som familiebedrift.

Vi er medlem av Nasjonalparkriket, destinasjonsselskapet for Nord-Gudbrandsdalen. På Dovrefjell er det også flere turistbedrifter. Dette er flotte nettverk som er gode naboer og kolleger.

Les mer om historien til Furuhaugli.

Furhaugli_web_75.jpg

Godt vedlikeholdt bygningsmasse

Vi har gjort nødvendig vedlikehold etterhvert, og også fornyet mye av bygningsmassen. Hovedbygget ble utvidet på 90-tallet. Kjøkkenet er fra 2013, og det er gjort flere oppgraderinger og investeringer i inventaret de siste årene.

Boligen vår er bygget sammen med hovedbygget, men likevel adskilt for innsyn fra gjester.

Tekniske detaljer finner du her.

Furuhaugli_ute_web-911.jpg

Moderne rom

I 2018 sto våre seks høystandard rom ferdig. Det nye bygget supplerer våre andre overnattingstilbud som består av 23 hytter og campingplass med sanitærbygg. Vi har mest faste gjester på campingplassen.

Tomten til Furuhaugli er regulert som næringsareal. Det er mye av det regulerte arealet som ikke er utnyttet. Kanskje du har egne ideer til nye og spennende aktiviteter?

Ski løype-4.jpg

Skiløyper like ved

Langrennsløypene om vinteren går fra Dombås til Hjerkinn når forholdene ligger til rettet. Kjernen av løypenettet går fra stadion på Dombås og innover fjellet, til Furuhaugli. Vi har mange dagsgjester som nyter en vaffel og en kaffe under skituren om vinteren. Vi har også hatt gjester som har vært på treningssamlinger på den godt utbygde Dombås skiarena.

Høysesongen er om sommeren og høsten, men det er en økning i gjester om vinteren.

SCO_21.8.18_5-2474.jpg

Jakt og fiske

Som innbygger i Dovre har du en god mulighet til å få jaktkort på villrein. Gode fiskevann og elver er en kort gåtur fra Furuhaugli.

Bær og planter kan høstes og brukes på kjøkkenet. Råvarer av høy kvalitet som kan gi måltid et ekstra løft.

 

Noe for deg?

 

Nå har du fått et lite innblikk i vår filosofi og utvikling for Furuhaugli – som har vært vår arbeidsplass og hjem i over 90 år. Tiden er inne for å selge. Her er det rom for videre utvikling av en vel etablert og verdsatt turisthytte.

Hvilke ideer har du for Furuhaugli?

Takst av bygningsmasse fra 2018 kan sendes på forespørsel.

Prospekt med tekniske detaljer til nedlasting

For takstdokument eller andre spørsmål:

Stein Pedersen, 
daglig leder Furuhaugli

Tlf. 924 44 831 · stein@furuhaugli.no

Advokatfirmaet Finn AS bistår oss i salgsprossessen.

 

 

Alle bilder er tatt på Furuhaugli, eller i nærområdet på Dovrefjell.

Foto: Yngve Ask, Marcel Gundel, NRK, TV2, Vidar Heitkøtter/GD, Lasse Stadeløkken, Maria Kampesæter Kleiven.