furuhaugli.png

Nesten 90 års tradisjon på Dovrefjell

I 1930 kom de første turistene til Furuhaugli. På den tiden var det seter her oppe, og det var bestemor Olga som styrte. De aller første gjestene fikk leie en hytte for 1 krone per seng.

Behovet for utvidelse meldte seg snart, og en ny hytte med to soverom og kjøkken ble bygd.

I 1952 ble det større etterspørsel etter bespisning, og Anne og Ola, som da var vertskap, åpnet en kafé med 18 sitteplasser. Om vinteren bygde de hytter som stod klare til gjestene kom om sommeren.

I løpet av 1970-tallet ble seterdriften lagt ned fordi stadig flere turister tok turen til turisthytten på Dovrefjell.

I 1989 overlot Anne og Ola ansvaret til sin eldste sønn og flyttet permanent opp på fjellet, og siden har Furuhaugli vært åpent hele året.

På 1990-tallet skjedde det flere store forandringer. Ny kafé med spisesal, kjellerstue, peisestue, resepsjon og privatbolig ble bygd opp.

I 2000 tok Inger-Lise og Stein, over driften. Dataalderen gjorde sitt inntog, og større hytter ble bygget om for å gi plass til kjøkken og bad. Stadig flere turister førte til at det også ble bygd åtte nye hytter for å tilfredsstille de økende kravene til komfort.

På campingplassen har det også skjedd forandringer. Nye områder har blitt tilpasset, og det har dukket opp lekeplass, ballbinge og bålplass.

I 2013 begynte vi å tilby moskussafari og elgsafari, noe gjestene våre setter stor pris på.

I 2016 åpnet vi Norges minste bryggeri.

I 2018 stod seks nye høystandard-rom klare til å ta imot fremtidens turister.

Neste generasjon har også begynt å sette sitt preg på plassen, og deres interesse for vedlikehold og matlaging viser at tradisjonen vil bestå på Furuhaugli også i fremtiden.

Velkommen til moskusens rike!

 

Furhaugli_web_17.jpg
Furhaugli_web_101.jpg
Furhaugli_web_84.jpg
Furhaugli_web_121.jpg